Більше того, крім національної кухні, можна насолоджуватись оригінальною Азійською кухнею в цілому за рахунок місцевих фестивалів, ресторанів і коротких подорожей в сусідні країни. Все це разом утворює неймовірну картину, так як поєднує в собі все що я люблю: їжу, новий досвід і подорожування!
В'єтнамська їжа цікава, солодкувато-гострувата і в більшості випадків - дешева. Звичайно в різних регіонах - різне приготування тих самих страв. Наприклад на півночі, в Ханої, вважають що їжа тут, в Сайгоні (він же й Хошимін Сіті), солодша ніж там. А це їм бачте не до смаку! Але як каже мій брат: "На колір і смак, товаришів - галяк!" Тому не будемо осуджувати, а виходити з власного досвіду. Саме тому я буду виходити з того що сам пробував і з області де це куштував. Зараз йдеться про Сайгон, який в своїй культурі, кухні і традиціях втілює весь південь В'єтнаму!
Основна їжа тут доволі одноманітна. Рис відпарений \ засмажений і локшина рисова \ яєчна. М'ясо без проблем поєднується з морськими продуктами, наприклад у вигляді кальмарів фаршированих свининою ("Squid stuffed with pork" )- який я колись наважусь та й замовлю, чи зупи з креветками і яловичиною. Взагалі супи дуже популярні тут і вони настільки ситні що другої страви і просити не треба. Згодом я розпишу про лице В'єтнамської кулінарії - зупку "Pho". А зараз я більш детально порину в наглядні приклади страв вулиць Сайгона.
Щоб було легше розібратись з фінальною думкою про страву я створив свою особисту шкалу якості страви:
Від найнижчого до найвищого
1. Спробуй РАЗ щоб точно знати!
2. Краще ніж голод..
3. Шось в тому є! Але що - не ясно..
4. Взагалі вогЕнь!
5. Їв би каждий день!
Ну а тепер до розгляду першої страви!
Cóm Gà
Точний переклад - "рис, курка". Якщо вникнути у В'єтнамську мову то можна зауважити що в'єтнамці самі не вникають в свою ж мову. І щоб не забивати собі мозок величезною кількістю слів називають все своїм ім'ям.
Ком-ґа знаходиться на другому місці в таблиці в'єтнамської традиційної вуличної їжі після зупи "Фо". Тому немає жодних проблем з пошуком цієї страви на вулицях.
![]() |
| Так виглядає коли забираєш з собою |
Де би ви не куштували цю страву, вам всюди навалять стільки рису шо можна легесенько розділити на два заходи. І де би це не було курку вам дадуть не ясно з якої частини, але переважно це стегно чи гомілка. Хоч одного разу мені дали і шию з куском грудинки... Тому для тих хто не любить їсти невідомо шо, є заміна у вигляді рису з морепродуктами чи просто рис "Cóm" в такому ж приготуванні. Хоча продавці можуть впасти в ступор коли ви їх лише рис попросите.
![]() |
| Тут ще й накинули яйко зверху |
![]() |
| А тут помідора не дали.. |
![]() |
| А це з морепродуктами. Так їх там "багато" що Нептун бідолага плаче за знедоленими морськими воїнами.. |
Загальне враження позитивне! Рис гарно просмажений, смакує добре. Курка, так наче сам вперше вирішив приготувати її, а це водночас дуже по домашньому як на мене:) Особливо тішить розмір порції!
Оцінка: Взагалі вогЕнь! (коли знайшов свою точку)





Немає коментарів:
Дописати коментар