понеділок, 20 березня 2017 р.

Голодні вулиці Сайгона: Bánh Bao


Bánh Bao

В такому паровому апараті вони постійно
зберігають температуру і булочка не засихає
 
Якщо ввести слово в перекладач то звучить як "кавалер". Наступні варіанти це "булочка" і "вареники". Хоч по факту виглядають як величезні манти. 
То є солодка рисова булочка в середині якої м'ясний фарш (як в пельмені) і перепелине яйко. Бувають ще засмажені на фритюрі. Також є з горохом і бобами в середині чи з чимось солодким і фіолетовим (корінь тапіоки напевно). Супер дивне поєднання солодкого тіста з соленим м'яском. Колись коли в мене не було нічого крім сосиски і солодкої булочки то я теж їх з'єднував і мутив канапку.. Але то було в часи голодного студентства і більше такого не хочеться повторювати. Тим не менше я намагаюсь куштувати максимально багато місцевої-вуличної їжі, а так як Bánh Bao тут штука популярна то і її спробував. А потім ще раз. А потім ще декілька разів :) 
Трохи згодом я вирішив спробувати їх в замороженому вигляді які продаються в супермаркетах. Просто береш та й розігріваєш в мікрохвильовці чи в пароварці, а хочеш то й на пательні :)






Bánh Bao треба брати в перевірених місцях, або там де довірений В'єтнамець вам порадить. Бо як і в "кіндер сюрприз", ніколи не вгадаєш що на тебе чекає в середині. 

Загальне враження неоднозначне. Булка солодка, м'ясо супер подібне до пельменів. 
Перепелине яйко в середині то перемога без сумніву!
Оцінка: Шось в тому є! Але що - не ясно..

Заморожене Bánh Bao: можеш навіть не пробувати.. Не варто ні грошей, ні шлункової кислоти.

Немає коментарів:

Дописати коментар